12 lutego, 2019

PUDDING JAGLANY Z JABŁKIEM ZE SKÓRKĄ KANDYZOWANĄ POMARAŃCZY ORAZ DAKTYLAMI


SIEEEEMANKO !!!

JUŻ NIEBAWEM WALENTYNKI !!!!

WŁAŚNIE Z TEJ OKAZJI PRZYGOTOWAŁEM SPECJALNY PRZEPIS 
BY UMILIĆ WAM WIECZÓR .

MOJA PROPOZYCJA TO PUDDING JAGLANY 
CO WY NA TO ???



Składniki 
* na 1 porcje 

Kasza jaglana 0,100 kg
mleko 0,250 kg 
skórka kandyzowana pomarańczy 0,05 kg 
jabłka 2 szt 
limonka 
do ozdoby : daktyle 
cukier 0,05 kg 
masło 1 łyżka 

Sposób przygotowania :

Kaszę opłukać przelać wrzątkiem , wysypać do gotującej się wody  , gotować na małym ogniu około 15 minut , aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę podczas gotowania dodać kilka kropel soku z limonki oraz łyżkę cukru . Gdy kasza będzie gotowa wystudzić .Następnie obieramy jabłka i kroimy w kostkę . masło rozpuszczamy na patelni , dodajemy na nią jabłka i podsmażamy delikatnie tak by były miękkie ale się nie rozpadły . pod koniec smażenia dodajemy skórkę kandyzowanej pomarańczy i gdy jabłka są gotowe przekładamy do naczynia by ostygły .
Kasze blendujemy z mlekiem na gładki pudding w razie potrzeby dosładzamy do smaku . .
Gdy pudding jest już gładki przekładamy do pucharków , miseczek naczynia  w jakim chcecie je podać , na wierzch wykładamy gotowe jabłka , dekorujemy pokrojonymi w plastry daktylami .


DESER WALENTYNKOWY GOTOWY CZEKAM NA WASZE OPINIE 



POZDRAWIAM GORĄCO 

JUZ W PIĄTEK KOLEJNY PRZEPIS TYM RAZEM 

BĘDZIE TO DANIE MIĘSNE 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz