SIEEEEMANKO !!!
JUŻ NIEBAWEM WALENTYNKI !!!!
WŁAŚNIE Z TEJ OKAZJI PRZYGOTOWAŁEM SPECJALNY PRZEPIS
BY UMILIĆ WAM WIECZÓR .
MOJA PROPOZYCJA TO PUDDING JAGLANY
CO WY NA TO ???
Składniki
* na 1 porcje
Kasza jaglana 0,100 kg
mleko 0,250 kg
skórka kandyzowana pomarańczy 0,05 kg
jabłka 2 szt
limonka
do ozdoby : daktyle
cukier 0,05 kg
masło 1 łyżka
Sposób przygotowania :
Kaszę opłukać przelać wrzątkiem , wysypać do gotującej się wody , gotować na małym ogniu około 15 minut , aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę podczas gotowania dodać kilka kropel soku z limonki oraz łyżkę cukru . Gdy kasza będzie gotowa wystudzić .Następnie obieramy jabłka i kroimy w kostkę . masło rozpuszczamy na patelni , dodajemy na nią jabłka i podsmażamy delikatnie tak by były miękkie ale się nie rozpadły . pod koniec smażenia dodajemy skórkę kandyzowanej pomarańczy i gdy jabłka są gotowe przekładamy do naczynia by ostygły .
Kasze blendujemy z mlekiem na gładki pudding w razie potrzeby dosładzamy do smaku . .
Gdy pudding jest już gładki przekładamy do pucharków , miseczek naczynia w jakim chcecie je podać , na wierzch wykładamy gotowe jabłka , dekorujemy pokrojonymi w plastry daktylami .
DESER WALENTYNKOWY GOTOWY CZEKAM NA WASZE OPINIE
POZDRAWIAM GORĄCO
JUZ W PIĄTEK KOLEJNY PRZEPIS TYM RAZEM
BĘDZIE TO DANIE MIĘSNE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz